Tilbehør

 Bulgur salat


Den har søde Lis leveret


    1 portion bulgur               

    1 dl Citronolie

    0.5 citronsaft

    persille

    små tomater

    1 løgrødløg

    2 hvidløg

    2 peberfrugt

    Agurk

    ristet bacontern 


Bulgur koges og køles af,

Citronolien eller ren citronsaft hældes over. derefter blandes det hele sammen 

og der drysses ristet bacon over.  Lækker..



Kartoffelsalat, grøn



    Små ny kartofler

    Marinade

    1 hel frisk basilikum

    100 g parmesanost

    1 fed hvidløg

    2½ dl olivenolie

    ½ porre

    200 g pinjekerne


Rengør kartoflerne, kog dem til de er møre, afkøl dem og del dem i to. Bland marinaden og hæld over kartoflerne. Tilsæt fintskåret porre og ristede pinjekerner



Katoffelroulade med spinat


Den har jeg fået af Anne, som har hugget den fra Inge


   1 kg bagekartoffel

    4 æggeblomme

    200 g reven ost

    salt og peber

    500 g frossen spinat

    1 bakke flødeost (pikantpeber)

    1 rød peber


Kartoflerne rives groft, blandes med æggeblommer og reven ost, salt og peber. Smøres ud på bagepapir på en bageplade. Trykkes hårdt sammen. Bages i ovnen i ca. 20-25 minutter ved 200 grader C til den er lysebrun. Spinaten tøes op i en kasserolle og køler af. Blandes med Philadelphia. Spinatmassen smøres ud på kartoffelbunden og drysses med rød peber i små tern. Rouladen rulles stramt sammen vha. bagepapiret fra den korte side af bagepladen. Før servering skæres rouladen i ca. 12 skiver af ca. 3 cm. tykkelse. De lægges fladt ud på en bageplade og lunes i ovnen i ca. 10 min. Tips: Denne ret kan nemt laves dagen i forvejen.


Syltede Asier, Christine's

Det er squash men jeg har bildt dem ind at de er asier.


4 store squash

1½ l eddike

1 kg sukker

salt


Squash skrælles og deles i halve, skrabes godt ud og deles igen i mindre stykker af ca. 15 cm.  Op i nogle spande og overhældes med kogende vand.

Jeg ligger en tallerken over for at de skal blive under vand. Dagen efter

hældes vandet væk og det samme gentager sig, dog skal du denne her gang have 1 tsk. salt i hver spand. Dagen efter hældes vandet igen væk og du koger en lage af eddikke og sukker.  Squash deles i den størrelse som de skal serveres i. Op i glas eller spand og hældes over med det kogende eddike. Du kan tilsætte forskellige krydderier hvis du har lyst.

Så skal de bare trække i mindst en uge. 


Broccolisalat,


opskrift jeg har fået af Lone


150 g bacontern

1 broccoli i små buketter

1 lille dl. rosiner

1 lille dl. solsikkekerner

½ revet løg

1 dl. Miracle Whip eller Mayonnaise

2 tsk. sukker

2 tsk rødvinseddike

lidt salt.


Man kan bruge rå broccoli, jeg hælder altid kogende vand over dem og lader dem stå et halv minut.

Alt det andet blandes sammen og til sidst vendes broccoli i. 

Syltede rødbeder


Så kom min mor lige forbi med en pose skønne rødbeder,

så nu skal der syltes.


Jeg har gang i to slags lage, den ene er med reduseret sukker,

resultatet hører i om senere.

Her er den med masser af sukker.


1 kg. rødbeder

2 tsk. salt


Lagen

8 dl eddike

300 g sukker

1 kanelstang

10 peberkorn

5 laurbærblade

1 stjerne anis

4 nelliker

1 spsk salt

atamon


Skrub rødbederne grundigt rene for jord og kom rødbederne i en gryde med vand. Kog op og lad rødbederne koge i 40 minutter. Kommer lidt an på størrelse. Hæld vandet fra og køl dem ned under rindende koldt vand til de er helt kolde. Bagefter gnides skindet af dem. Skær rødbederne i skiver og kom dem i et helt rent og skoldet henkogningsglas. Jeg gemmer dem i nogle hvide spande som i kan se på billedet.

Smid de forskellige krydderier som man har lyst til at bruge oven på.


Lagen til syltede rødbeder

Kom eddike og sukker til lagen i en gryde og kog op. Det skal blot lige koge i et par minutter til sukkeret er opløst. Derefter atamon i.  Hæld lagen kogende over rødbederne . Luk glasset til med det samme.


Lad dem gerne trække mindst en dag.



Dressing til alt salat uden sukker


2 dl olie

1 dl eddike

1 tsk salt

1 spsk sød

2 spsk sennep



Syltede almindelige agurker

Får tit mange fine agurker på en gang.

de bliver gemt her til vinter. 

 

6-7 drueagurker

5 dl eddike 

5 dl sukker (500 g)


Agurker skrælles og kærner skrabes ud med en tsk.

de skæres i små 2 cm stykker.  Op i en skål og der hældes kogende vand over så det dækker.

Når det det er afkølet gentages det, men dog med en spsk. salt. Afkøles.  


eddike og sukker koges op og agurk tilsættes.

Det skal kun lige have et opkog.  Hældes på atamon skyllede glas og gemmes til den lange vinter.