Bulgur salat
Den har søde Lis leveret
1 portion bulgur
1 dl Citronolie
0.5 citronsaft
persille
små tomater
1 løgrødløg
2 hvidløg
2 peberfrugt
Agurk
ristet bacontern
Bulgur koges og køles af,
Citronolien eller ren citronsaft hældes over. derefter blandes det hele sammen
og der drysses ristet bacon over. Lækker..
Kartoffelsalat, grøn
Små ny kartofler
Marinade
1 hel frisk basilikum
100 g parmesanost
1 fed hvidløg
2½ dl olivenolie
½ porre
200 g pinjekerne
Rengør kartoflerne, kog dem til de er møre, afkøl dem og del dem i to. Bland marinaden og hæld over kartoflerne. Tilsæt fintskåret porre og ristede pinjekerner
Katoffelroulade med spinat
Den har jeg fået af Anne, som har hugget den fra Inge
1 kg bagekartoffel
4 æggeblomme
200 g reven ost
salt og peber
500 g frossen spinat
1 bakke flødeost (pikantpeber)
1 rød peber
Kartoflerne rives groft, blandes med æggeblommer og reven ost, salt og peber. Smøres ud på bagepapir på en bageplade. Trykkes hårdt sammen. Bages i ovnen i ca. 20-25 minutter ved 200 grader C til den er lysebrun. Spinaten tøes op i en kasserolle og køler af. Blandes med Philadelphia. Spinatmassen smøres ud på kartoffelbunden og drysses med rød peber i små tern. Rouladen rulles stramt sammen vha. bagepapiret fra den korte side af bagepladen. Før servering skæres rouladen i ca. 12 skiver af ca. 3 cm. tykkelse. De lægges fladt ud på en bageplade og lunes i ovnen i ca. 10 min. Tips: Denne ret kan nemt laves dagen i forvejen.
Syltede Asier, Christine's
Det er squash men jeg har bildt dem ind at de er asier.
4 store squash
1½ l eddike
1 kg sukker
salt
Squash skrælles og deles i halve, skrabes godt ud og deles igen i mindre stykker af ca. 15 cm. Op i nogle spande og overhældes med kogende vand.
Jeg ligger en tallerken over for at de skal blive under vand. Dagen efter
hældes vandet væk og det samme gentager sig, dog skal du denne her gang have 1 tsk. salt i hver spand. Dagen efter hældes vandet igen væk og du koger en lage af eddikke og sukker. Squash deles i den størrelse som de skal serveres i. Op i glas eller spand og hældes over med det kogende eddike. Du kan tilsætte forskellige krydderier hvis du har lyst.
Så skal de bare trække i mindst en uge.
Broccolisalat,
opskrift jeg har fået af Lone
150 g bacontern
1 broccoli i små buketter
1 lille dl. rosiner
1 lille dl. solsikkekerner
½ revet løg
1 dl. Miracle Whip eller Mayonnaise
2 tsk. sukker
2 tsk rødvinseddike
lidt salt.
Man kan bruge rå broccoli, jeg hælder altid kogende vand over dem og lader dem stå et halv minut.
Alt det andet blandes sammen og til sidst vendes broccoli i.
Syltede rødbeder
Så kom min mor lige forbi med en pose skønne rødbeder,
så nu skal der syltes.
Jeg har gang i to slags lage, den ene er med reduseret sukker,
resultatet hører i om senere.
Her er den med masser af sukker.
1 kg. rødbeder
2 tsk. salt
Lagen
8 dl eddike
300 g sukker
1 kanelstang
10 peberkorn
5 laurbærblade
1 stjerne anis
4 nelliker
1 spsk salt
atamon
Skrub rødbederne grundigt rene for jord og kom rødbederne i en gryde med vand. Kog op og lad rødbederne koge i 40 minutter. Kommer lidt an på størrelse. Hæld vandet fra og køl dem ned under rindende koldt vand til de er helt kolde. Bagefter gnides skindet af dem. Skær rødbederne i skiver og kom dem i et helt rent og skoldet henkogningsglas. Jeg gemmer dem i nogle hvide spande som i kan se på billedet.
Smid de forskellige krydderier som man har lyst til at bruge oven på.
Lagen til syltede rødbeder
Kom eddike og sukker til lagen i en gryde og kog op. Det skal blot lige koge i et par minutter til sukkeret er opløst. Derefter atamon i. Hæld lagen kogende over rødbederne . Luk glasset til med det samme.
Lad dem gerne trække mindst en dag.
Dressing til alt salat uden sukker
2 dl olie
1 dl eddike
1 tsk salt
1 spsk sød
2 spsk sennep
Syltede almindelige agurker
Får tit mange fine agurker på en gang.
de bliver gemt her til vinter.
6-7 drueagurker
5 dl eddike
5 dl sukker (500 g)
Agurker skrælles og kærner skrabes ud med en tsk.
de skæres i små 2 cm stykker. Op i en skål og der hældes kogende vand over så det dækker.
Når det det er afkølet gentages det, men dog med en spsk. salt. Afkøles.
eddike og sukker koges op og agurk tilsættes.
Det skal kun lige have et opkog. Hældes på atamon skyllede glas og gemmes til den lange vinter.