Hokaido kage, den sunde
200 g hokkaido el. anden græskar
60 g letmayonnaise
2 æg
4 tsk sødemiddel. stevia
10 dråber mandelessens
60 g mel
30 g skummetmælkspulver
2 tsk bagepulver
60 g svesker klippet i små tern.
Skær hokaidoen i tern og kog den i ca. 12 min. Moses og afkøles. Æg røres godt med sød og mayonnaise, derefter mandelessens. Tilsæt den afkølede mos. Mel, skummetmælkspulver og bagepulver blandes sammen med svesker som er klippet i små stykker. Bages i papir eller silikone forme, 12 stk. Bages ved 170 grader i ca. 35 min.
Bradepandekage med æbler og marcipan
6 æbler
250 magarine
200 g sukker
3 æg
375 hvedmel
2 dl mælk
1 tsk vanille
2 tsk bagepulver
100 g reven marcipan
PYNT
kanel. sukker. mandelflager
½ flødeskum
Tilberedning: Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Magarinen og sukkeret piskes godt sammen, herefter kommes æggene i et af gangen. Bland mel og bagepulver og bland det i dejen skiftevis sammen med mælken.Derefter evt.reven macipan. Dejen blandes med æblerne og det hele hældes i en bradepande, Drys med lidt sukker , kanel og hakkede mandler. Bages ved 175°C i ca. 45 min til en time.
En vinderkage baunti
Det er også en opskrift jeg har fået af Anne
Har engang vundet en kagekonkurrence med den her.
Det er vel nærmest en konfektkage. Meget kompakt.
Bund:
6 æggehvider
200 g flormelis
200 g kokusmel
Creme:
6 æggeblommer
100 flormelis
150 g smør
150 g lys chokolade
5 dl piskefløde
6 æggehvider piskes helt stive. Flormelis og kokosmel vendes forsigtig i. Bages ved 175 grader ca. 40 min. I lille lagkageform Smør og chokolade smelter ved svag varme. Æggeblommer og flormelis piskes godt sammen. Bagefter blandes det hele sammen Bunden skal være helt kold, den deles i 2. Det halve af Cremen, som også er kold men Smørbar, fordeles på den nederste bund. Bagefter lægges den øverste del over og der Fordeler man resten af cremen. Til sidst pynter man med et lag flødeskum.
Kiksekage uden palmin og æg.
300 g mørk chokolade
1 dåse sødet kondenseret mælk (400 g)
35 g smør
30 vaniljekiks ca.
Beklæd en aflang rugbrødsform med husholdningsfilm. Hak chokoladen groft, og læg den i en lille gryde sammen med kondenseret mælk og smør. Lad blandingen smelte ved svag varme. Rør, til chokolademassen er ensartet, og tag gryden af varmen. Jeg knækker kiksene groft i blandingen, nogen ligger dem lagvis.
Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Toves gulerods/squashkage
300 g brun farin
2 dl olie
4 æg
275 g mel
1 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk kanel
1 tsk salt
375 g gulerdder eller squash
35 g groft hakket valnødder
Brun farin og olie piskes godt sammen. 1 æg af gangen piskes i. Mel og krydderier røres sammen. Sies ned i sukkerblanding, derefter de revne gulerødder eller squash.
Kan med fordel fordeles i muffinsforme.
200 grader i ca 17 min.
Bedste's halvmåner
250 g mel
200 g magarine
1 1/4 dl. kærnemælk
Dejen æltes sammen og køler lidt mens du laver vandbagelse.
100 g magarine
100 dl vand
koges op i en gryde
100 g mel smides i piskes godt og det tages fra varmen.
Lad stå i 10 min
3 æg
Et af gangen tilsættes mens der piskes godt.
Den første dej rulles ud og der trykkes en rund cirkel ud. ca 10 cm i diameter.
Der pensles med lidt æg i kanten, en tsk. vandbagelse i midten og den lukkes godt til .
Bages ved små 200 grader til den er gylden. tag en ud af ovnen og se at den ikke falder sammen.
Åben ikke ovnen i starten af bagetiden.
Der er ikke sukker i den her kage. Kan fin spises sådan.
Men lidt glasur over så er den bedst.
Lagkage bunde lyse
250 g sukker
5 æg (stuetemperatur)
1 tsk. bagepulver
250 g hvedemel
Når kagen er færdig, kan du med fordel vende bunden i vejret ovenpå en bagerist, så bliver toppen automatisk trykket flad, og du får en mere jævn kage, som er meget nemmere at skære ud til lagkagebunde. Bundene er desuden fryseegnet – bare husk at pakke dem godt ind.
Jordbærkage i bradepande til Mange
4oo g. marcipan
400 g. smør
400 g. sukker
8 æg
250 g. creme fraiche 38%
240 g mel
250 g mørk chokolade
Konditorcreme
2 breve kagecreme fra Dr. Oetker
1 l. sødmælk
Evt. ekstra vaniljepulver eller en vaniljestang
7 dl. fløde
Pynt
3 bakker Jordbær
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Kom bagepapir i bradepanden.
Blødt smør røres med sukker og reven marcipan.
Tilføj 2 æg ad gangen og pisk.
Måske skiller dejen sig her, men den samler sig når melet kommer i.
Tilsær creme fraiche og pisk igen.
Sigt mel i dejen og pisk kort igen til dejen er jævn.
Fordel dejen i bradepanden og bag i ca 25 min.
Kagen skal være let lysebrun på toppen.
Hak chokoladen let og fordel det på kagen straks den er kommet ud
af ovnen, smør det ud over kagen og lad den køle et par timer til chokoladen
er stivnet.
Lav konditor creme som anvist på pakken.
Pisk fløden let og vend den i cremen.
Pynt med jordbær og evt. lidt hyldeblomster.