Tomatsuppe
50 g magarine
2 tsk. karry
2 tsk paprika
2 spsk. mel
2 liter vand
2 kraft terninge af en eller anden slags.
1 tomat koncentrat
3 dl ketchup helst Gråsten
salt og peber
3 dl ca. ukogte suppenudler
kød og melboller. Smag og behag.
Start med at sætte vand over til nudler, de kan godt koge imens du laver suppen.
Magarinen smeltes og karry brænder lidt af deri. Tilsæt paprika og derefter mel som
så bages op med vand lige som til en sovs.
Tilsæt koncentrat og ketchup og smag til .
Kryderierne er lidt på slum, det kommer an på hvor stærk man vil have den.
Et godt brød smager dejligt til suppen.
Gunvor's porre sild.
En snaps hører der til.
2 spand marinerede sild
Karry
1 dl mayonnaise
3 dl fløde
2 røde æbler med skræl i små tern
4 porrer i tynde skiver
50 g mandler
Rør mayonnaise med karry og sild. Fløden piskes og vendes i, sammen med porrer/mandler og æbler til sidst. Smages til. Trækker et par timer Pyntes med lidt tynde skiver af porrer og æbler.
Lakse roulade.
2 poser spinat a' 450 g
30 g smør
6 æg
1 reven skal af 1 citron
1 tsk salt
½ tsk peber
½ tsk reven muskat
300 g laks. gerne lakserester
300 g flødeost. naturel
250 g 1 lille bæger god cremefraiche
2 spsk frisk hakket dild
5 husblas
Spinaten dampes lidt fri for væde Blendes med smør. Køler lidt. ÆggeBLOMMER piskes godt og røres i. Citronskal, salt, peber og muskatnød tilsættes. ÆggeHVIDER piskes stive og vendes forsigtigt i spinatmassen. Massen smøres ud på et stykke smurt bagepapir i en bradepande. Bages ca 13 min v 200 g. Skal føles fast men ikke tør. Efter bagning dækkes spinaten til med et fugtigt viskestykke for at den ikke skal tørre for meget. Fyldet må først kommes på når bunden er HELT kold. FYLD: Ost røres med cremefraiche, hakke laks, dild. Husblas smeltes, tag 2 spsk af fyldet i den smeltede husblas så det hele er meget flydende. Derefter røres det hurtigt i fyldet. Hvis det er for flydende så lad det stå et øjeblik indtil husblasen er begyndt at stivne. . Fyldet smøres på spinatbunden. Det hele rulles forsigtigt sammen og lad den være pakket ind i bagepapiret. Hviler i køleskab mindst 3 timer men gerne til næste dag. Kan fryses, er god at skære af når den er halv frossen. Ved servering skæres rouladen i passende skiver og pyntes med citronspringer, tomatbåd og en dildkvist
THAISUPPE TIL 4 PERSONER
Den har jeg fået af Edith
1 spk smør
1 spk. olie
1 spk. karry
¼ tsk. chillipulver
400g rejer
1 grøn peber i tern
1 rød peber i tern
2 fed hvidløg i tern
1ds. flået tomater
1ds koncentret tomatpure
1 ½ dl fløde (tilsættes til sidst)
salt og peber
Smør, olie, karry og chillipulver svitses. resten kommes i og koges en 20 min. Rød/grøn peber tilsættes de sidste 5 min.. Fløden og rejer tilsættes til sidst.
Serveres m/flütes.
Pikant Porresuppe
Tror til 4 personer her i husstanden..
4 porrer i tynde skiver
1 løg i tynde skiver
1 liter hønsebouillon
1 pakke pikantost
2 dl. fløde eller madlavningsfløde
Frisk kværnet peber
Salt
Fremgangsmåde:
Skær den grønne top af porrerne, halver dem og rens dem godt for jord.Brug endelig alt det grønne. Skær dem herefter tynde skiver. Løget halveres og skæres i tynde skiver.
Steg løg og porre i olie i en gryde. De må ikke tage farve. Når de begynder at blive bløde tilsættes bouillon og suppen overlades til at simre/koge i 15-20 min. Herefter tilsættes pikantosten, rør godt og lad igen suppen simre i 5 min. Tilsæt fløde, kog op og smag til med salt og peber. Kødboller smager godt til..... og noget lækker brød.
Tunmousse/Makrel
Jeg kan bedst li' den med makrel i tomat,
tun er ikke min livret.
2 dåser tun i olie
1 løg
150 g mayonnaise
¼ fløde
5 husblas
½ citron
salt og peber
Mos den afdryppede tun med dild, og rør den sammen med mayonnaise, cremefraiche, salt, peber og løg. Læg husblasen i blød 5 min. i koldt vand, knug vandet fra, og smelt den over vandbad. Pisk husblas og citronsaft sammen, og rør det i tunblandingen. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i. Fyld moussen i en oliesmurt springform, og sæt den i køleskabet, til den er stivnet.Vend forsigtigt moussen ud på et fad, og pynt med fx cherrytomater, agurk og citron. Serveres sammen med friske, lune flutes.
Mexikans chili suppe til 4
125 gram Bacon i skiver
2 fed Hvidløg
200 gram Løg
1 porre med top und alles.
3 lidt halvstore Kartofler
2 Gulerødder
1ds. Hakkede tomater, konserves
7- 8 dl. Grøntsagsbouillon ( bare 2 terninger i )
1 knsp. Chili, stødt
1 knsp. Cayennepeber
150 gram Majs kerner konserves el. frossen
2 dl. Piskefløde
Salt Peber
Bacon skæres i små stykker og svitses. Hakkede løg og porrer,
presset hvidløg svitses med.
Kartofler og gulerødder i små tern, tomater, grønsagsbouillon,
chili og cayennepeber tilsættes og det hele småkoger i 15-20 minutter.
Majs og fløde tilsættes og suppen koger yderligere 5 minutter.
Der smages til med salt og peber.
Marineret stegte sild.
De hjemmelavede er nu bedst og de er nemme at lave selv.
1 kg ferske sildefiler
1 dl rasp
2 spsk. mel
1 spsk. salt.
margarine til at stege i.
Lage::
2 dl. eddike
1 dl vand
2 dl sukker
5 peberkorn og 2-3 laurbærblade.
2 løg
Efter at sildene er vendt i rasp/mel blanding steges de gyldne på panden.
Kom dem i en skål lagvis med løg i skiver.
Kog lagen til sukker er opløst. Hæld det varm over sildene. Tilsæt evt. peber og lauerbærblade.
Ved servering pyntes med rød peberfrugt i små tern og løgene fra lagen.