Desserter

Brovnies 

Den har jeg fået af søde Margit

Og den er super til Is....


    3 æg

    400 g sukker

    150 g magarine

    2 tsk vanille

    2 spsk cacao

    175 g mel

    100 g mandelflager


Ret hurtig røres æg, sukker og smeltet, letafkølet margarine sammen – endelig ikke for meget, må gerne virke lidt klumpet. Vaniliesukker og kakao blandes med melet og sies inden det hurtigt blandes med æg/sukker blanding(ingen bagepulver). Kunsten er at røre så lidt som muligt i dejen. Puttes i bageplade 25 x 35 og drysses med mandelflager eller hakkede mandler. Bages ved 200 gr. i 20 min og skæres i de ønskede størrelser. Gange med 2 til stor plade. Til høstfest blev der spist 2 store plader. ,o)


Flødeboller


Har været på kursus hvor vi lærte at lave flødeboller,

uf de er gode, men man skal nok lige kende nogle teknikker som vi lærte på kurset.

Jeg prøver at beskrive det så godt jeg kan.


Først rulles og udstikkes marcipan til bunde. Ca. 30 af en halv pakke marcipan.

Bages ved 150 g i ca 5-6 min.

Gør det færdig før du starter på det næste.


75 g vand

75 g glykose

200 g. sukker

evt. smag

Varmes i en gryde op til ca. 120 g. brug termometer. Det skal være sejt og sirupagtigt. Al vand skal være fordampet.


110 g æggehvider

25 g sukker

2 tsk Vanille eller lakrids.  Man kan også bruge friske

bær i midten, men så skal de spises i løbet af et par dage.  Nok ikke et problem at få dem spist....Hmmm....


Æggehvider piskes stift.

Tilsæt den kogende glykose/sukker i en tynd stråle imens der piskes godt og grundigt.Pas på det ikke sætter sig på siden af skålern. Det kan være nemmere at bruge en håndmikser til at starte med.

Piskes godt sejt i mindst 10 min.

Sprøjtes ud på bundene, pas på det ikke kommer ud over kanten, lad dem tørre 1-2 timer.

Chokoladen smeltes i vandbad og flødebollen dyppes deri.

Pynt evt. med kokus, frystørrede bær eller hvad man har lyst til.



Citronfromage,

passer lige til 4 personer,  den har Lis sagt god for, og den passer lige i smag.


4 Æggeblomme

125 gram Sukker

4 Husblas

2 Citroner

2.5 dl. Piskefløde

4  Æggehvide

 

Pynt:

1 dl. Piskefløde

Citron

Citronmelisse, frisk

eller chokolade kringler


Først blødes husblas op i koldt vand mens det andet piskes.


Start med at piske æggehvide, så fløde og til sidst piskes

æggeblomme med sukker helt hvidt.


Husdblasen vrides og smeltes i citronsaften over vandbad.

eller forsigtig i en lille gryde, afkøles lidt.


Fløden vendes i æggesnapsen.

lidt af æggesnapsen hældes i husblasen, røres rundt og tilbage i den store skål igen.


og til slut vendes  stiftpiskede æggehvider forsigtig i.


Pyntes med flødeskum og tynde strimler af feks. Kandiserede citronstrimler,

citronmelisse eller orangestænger eller chokoladekringler.